Astrid Lindgren-koden

Astrid Lindgren, kanske Sveriges mest uppskattade författare. Men visst har även hon gjort tabbar, viktigta tabbar, kanske rent av fatala tabbar med dödlig utgång.Eller är det medvetet..

Bröderna Lejonhjärta
Där hoppar man från värld till värld och tror att de blir bättre. Från verkligheten till Nangiala, sedan efter Kattlas brännskador på Jonathan hoppar dom till Nangilma.
-Detta kanske återspeglas på barn som möjligtvis blir trötta på sin ständiga förkylning och kankse tar klivet till Nangiala. Hold your kids tight

Karlssson på taket
Måste ja?, barn ska inte va på tak. Dessutom kan man inte få en sån tjockis flyga med den lilla proppelen, helt omöjligt! Han är är som en humla, för dum att inte fårstå att han inte ska kunna flyga

Pippi
En rödhårig liten tjej, dock anlag för onska då hennes pappa vart rövare på de sju haven och bestulit och våldtagit för pengar och makt. Dessutom drar hon nytta av den egenskapen hon fått om att va världen starkaste tjej, genom övervåld mot polismakten (kling&klang) Tack och lov brukar hon betala för sig, dock med pengar som rövats från behövande. Vem vet vad för smuggelgods som finns i sockerdrickaträdet. Laglöst samhälle- ANARKIST-PIPPI
Man kan även misstänka Pippi för flertal operationer för djurens rätt, då hon verkar väldigt mån om djurens bästa, Vad de nu är för bra att låta en häst, apa mm bo i sitt hus.

1:a bilden
Sitter i en "blockad-demonstration-ställning"
Rödhårig, syftar till vänsteranhängare
Kramar djur- djurens rättigheter
Sitter i en A-ställning kommenterar inte ens bilden under

image19image20

Något som är lite facinerande är att PIPPI kan delas upp i den grekiska bokstaven Pi, som=3.14(ca)
tar man Pi*Pi (3,14*3,14)=9,86 vad är då detta för tal, Carl Lewis sprang 100m på just 9,86 sek år 1991 25:e augusti. Som det ryktas om i stora drag om doping! Varför är Pippi så stark må ni tro?
De döljer sig även flera olika snuskiga ord i titeln:
Pipp
Lång
Rump
Långstrump (stocking)
går säkert hitta fler anagram gömda i texten

Barn i Bullerbyn
De små klipska små barnen smider små planer för att sedan smyga ut på natten när ingen hör å ingen ser, för att göra deras gud vet vad för illdåd. Sist spelade Pelle Näcken och försökte dräpa små barn med förtollande munspel.

Emil
Vad har du nu gjort för HYSS?! japp alltid ska han ställe till med oreda. Får man fråga vad en liten 7-åring gör med en kniv?

Kajsa Kavat-hjälper mormor
Säljer polka för att hjälpa mormor, hmmm ett annat sätt för att kringå systemet. 16års gräns är det mig veteligen för att stå i kassa, men om man ändå inte hade tänkt att skatta för de inkomster, ja va gör det i ett laglöst samhälle?

Lotta
Vart bodde hon nu igen?,, just de var de inte Bråkmakargatan
Tror faktiskt det var här de sk. block-bråket uppstod mellan West vs East ,Crips vs Blood plus andra förortsproblem. Klart att växer man upp med böckerna blir man såklart pressad i en alltmer stökigt umgänge.
På julafton kan man se henne, ja faktiskt ta en en julgran.

Rasmus på luffen
Frihetsnjutare, kapitalmotståndare.
image21 här ser ni ett dramatiskt tillfångatagande från filmen

Jag tror faktiskt man kan fortsätta hur långt som helst, vad ville Astrid. Frihet, anarki, låt barnen styra samhället? Ja en frågeställning man bör forska vidare i. Möjligtvis finns också någon form av krypterad text i titlarna. hoppas detta var en tankeställare för er. Tänk på vad ni läser/har läst/kommer läsa

Kommentarer
Postat av: Malin

ja, det låter perfekt, vi ses där. jag har packat mackor.

2007-03-20 @ 09:33:34
URL: http://mjaoulin.blogg.se
Postat av: Maya

Du har en skön stajl grabben...(ur djungelboken, på tal om "sagor".. :)

2007-03-20 @ 19:23:42
URL: http://lifeofmaya.blogg.se
Postat av: Madeleine

hahha fy fan va härligt :D

2007-03-26 @ 00:06:19
URL: http://minadagligabekymmer.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0